Site pictogram Coole Start

Te mooi om waar te zijn

Te mooi om waar te zijn

Als die man of meid er te mooi uitziet om waar te zijn, dan is hij of zij dat waarschijnlijk ook. Let op deze waarschuwingssignalen!

Omdat mensen niet altijd zijn wat ze lijken

Als je je tegenwoordig in het midden van de dating-app-hype bevindt, ben je waarschijnlijk een aantal promiscue foto’s en goedkope pick-up lines tegengekomen. Het zijn niet alleen de voor de hand liggende engerds waarover je je zorgen moet maken. Het is namelijk veel te gemakkelijk om op een datingprofiel te liegen. Tover ergens een foto vandaan – zelfs een model dat je online hebt gevonden – schrijf een aansprekende biografie en voilà. Trouwens, als je eenmaal weet welke soorten foto’s je voor profielen moet gebruiken, kun je jezelf gemakkelijk aantrekkelijker laten lijken. En het gebeurt vaak!

Helaas lopen veel mensen in deze val, en wanneer ze die date dan persoonlijk ontmoeten, is dat alleen om ongemakkelijk verrast te worden. Gebruik deze tips om de weirdo’s eruit te filteren en blijf veilig tijdens het daten online.

Summier profiel

Prima, natuurlijk hoef je niet al je zorgen en serieuze informatie over jezelf te delen. Maar weet dat het vaak zo is dat diegenen die niet op zoek zijn naar iets serieus, die informatie vaak juist niet delen. Je kunt het als volgt zien: “Als mensen serieus iemand willen ontmoeten, steken ze over het algemeen wat moeite in hun datingprofiel. Als je een profiel tegenkomt die het absolute minimum aan informatie biedt, is die waarschijnlijk niet echt.” En zelfs als dat wel zo is, wil je dan echt iemand ontmoeten die niet de moeite neemt om wat persoonlijke details te delen?

Weinig originele inhoud

Als de grammatica niet klopt of de inhoud super afgezaagd is, reageer dan vooral niet op dat profiel. “Voor veel oplichters is Nederlands niet hun eerste taal, dus vertrouwen ze vaak op standaardzinnen als ‘Ik ben een godvrezende man ‘ en ‘Ik ben op zoek naar een eerlijke vrouw’. Bovendien maken de meeste oplichters meerdere profielen tegelijk, waarbij ze steeds weer dezelfde algemene inhoud gebruiken. Als je merkt dat er iets mis is met de manier waarop de zinnen bij elkaar passen, of dat je het zeker al eerder hebt gelezen, ga dan verder.

Ongebruikelijk of onverwacht contact

Engerds laten meestal hun echte ik zien in hun berichten. Ze kunnen veeleisend, vijandig en/of openlijk seksueel overkomen, en ze negeren misschien je verzoeken om je met rust te laten. Wat ook voorkomt is dat ze je proberen naaktfoto’s te sturen, of dergelijke foto’s van jou eisen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze je opzoeken op andere sociale mediakanalen en je daar berichten sturen. Wees op je hoede voor iedereen die je als vriend op Facebook probeert toe te voegen.

Er klopt iets niet

Gewoonlijk zou je in staat moeten zijn om een ​​oplichter te herkennen door het ‘verhaal’ op het profiel goed te bekijken. De sleutel tot het spotten van oplichters is door te zoeken naar subtiele signalen dat dingen niet echt zijn zoals ze lijken. Zijn de foto’s bijvoorbeeld extra wazig, Snapchat gefilterd of genomen vanuit hoeken die de werkelijke leeftijd, het gewicht of het uiterlijk van een persoon belemmeren? En als iemand een hoog inkomen of opleidingsniveau noemt, weerspiegelen zijn of haar interesses, schrijfstijl en foto’s dan deze niveaus? Zoek naar subtiele dingen die niet kloppen.

Mobiele versie afsluiten