Omgaan met liefdesverdriet

Het gevoel van liefdesverdriet
Je kent het gevoel vast wel. Iedereen maakt in zijn of haar leven wel eens kennis met het vervelende gevoel van liefdesverdriet. Je denkt dat je de man of vrouw van je leven hebt ontmoet en je doet er alles voor. Toch blijkt na verloop van tijd dat je misschien toch niet bij elkaar past. De relatie stopt dus. Hier hoort onlosmakelijk een vervelend gevoel bij. Dit voor zowel de persoon die gedumpt wordt, als voor de persoon die de ander dumpt.

Tips om om te gaan met liefdesverdriet
Voor iedereen is liefdesverdriet een persoonlijke kwestie, iedereen gaat er dus anders mee om. Maar hier alvast enkele algemene tips die je zou kunnen gebruiken op zo’n moment. Huil eerst en vooral maar eens goed bij vrienden, vriendinnen, bij familie… Dit kan heel hard opluchten. Het is zeker geen schande om even te huilen en te jammeren. Toch mag je hierin ook niet blijven hangen, omdat je anders depressief zou kunnen worden, wat het het ook niet waard is natuurlijk.

Trommel al je vrienden en vriendinnen op en doe iets leuks. Misschien heb je hier in eerste instantie helemaal geen zin in. Dat is heel normaal, maar toch is het van belang om toch leuke dingen te doen, zodat je even je gedachten kan verzetten.

Maar wat ook belangrijk is om te weten is dat niemand je verdriet waard is! Je bent veel meer waard dan dat. Investeer dus vooral in jezelf, zodat je jezelf terug graag leert zien, zodat je betere mensen ook aantrekt en uiteindelijk ook gelukkiger zal worden. Zoek vooral ook verder op het net naar tips die je eventueel zou kunnen gebruiken bij liefdesverdriet!